Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-03@04:39:26 GMT

دوئل نقاش‌ها با گردشگران، روی پل طبیعت +تصاویر

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۷۲۸۰۳

دوئل نقاش‌ها با گردشگران، روی پل طبیعت +تصاویر

به گزارش جهان نيوز، ساعت ۱۰ صبح روز جمعه ۶ اردیبهشت، ورودی پل طبیعت ـ از سمت پارک آب و آتش ـ جمعیت زیادی گرد هم آمده‌اند، برخی بوم به دست هستند و برخی هم چمدان کوچک لوازم نقاشی را به همراه دارند.

هر کس پس از ثبت‌نام و دریافت کارت، با کمک نیروهای خدماتی منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد، صندلی برای نشست و نایلونی برای پهن‌کردن زیر بوم (برای تمیز ماندن پل از ریزش احتمالی رنگ‌ها) تحویل می‌گیرد و کناره طبقه سوم پل مستقر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی بوم‌ها را هم از مسئولان نخستین رویداد «شهروند؛ نقاش» تحویل می‌گیرند، اما عده‌ای دیگر بوم مخصوص خود را آورده‌اند که قبلا روی آن کار کرده‌اند و اکنون متمایز از یک بوم سفید و ساده است.  
 
تخمین زدن جمعیت نقاشانی که گرد هم آمده‌اند، کمی دشوار است اما طبق اعلام قبلی انجمن نقاشان ایران به عنوان متولی اصلی برگزاری سالانه «شهروند؛ نقاش»، ۶۰ هنرمند مدعو و شناخته‌شده در کنار هنرمندان جوان‌تر حضور دارند. احمد وکیلی، داریوش حسینی، حسین سهرابی، حسین ماهر، جمشید حقیقت‌شناس، مینا بحرینی و رضوان صادق‌زاده از جمله چهره‌هایی هستند که به چشم می‌آیند.

امیر راد، رئیس هیأت مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران مدام روی پل طبیعت در رفت و آمد و کنترل اوضاع است، و فرصت اندکی برای گفت‌‌وگو دارد. او درباره  نخستین تجربه این رویداد هنری می‌گوید: موضوع نخستین رویداد را «شهروند پرتره» در نظر گرفته‌ایم، چون برای مردم ملموس‌تر و البته جذاب‌تر است اما برای دوره‌های بعد ممکن است موضوع تغییر کند.

تکنیک اکثر نقاشان حاضر در رویداد، رنگ روغن و اکریلیک است اما معدود هنرمندانی هم هستند که به طراحی سیاه‌قلم بسنده می‌کنند و اتودهای ساده‌ای می‌زدند، به همین دلیل پذیرای شهروندان زیادی هستند که برای خلق پرتره‌شان، در انتظار ایستاده‌اند.

حالا ساعت از ۱۱ گذشته و پل طبیعت یکی از شلوغ‌ترین روزهای خود را تجربه می‌کند. حتی توریست‌های کُره‌ای هم توجهشان جلب شده و می‌پرسند ماجرا چیست؟
به نظر می‌رسد بیش از ۲۰۰ نقاش در این رویداد حضور دارند. مژگان قدوسی، عضو هیأت مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران درباره تعداد افراد مشارکت‌کنندگان می‌گوید: استقبال فوق‌العاده بالا بود و ما تا ساعت ۱۰:۳۰ بیش از ۲۴۰ نفر را ثبت‌نام کردیم. اما چون امکان تأمین لوازم و پذیرایی بیش از این تعداد را نداشتیم، به همین اندازه بسنده کردیم. البته برخی هم خودشان بوم و لوازم آورده‌اند و کار را شروع کرده‌اند.

 متولیان برگزاری سالانه «شهروند؛ نقاش»، حدود ۹ ساعت زمان را برای این رویداد هنری در نظر گرفته‌اند. بنابراین هر نقاش در صورت تمایل می‌تواند حداقل دو ـ سه پرتره معمولی خلق کند. قدوسی درباره زمان تقریبی خلق یک پرتره توضیح می‌دهد: بستگی به مهارت، تکنیک و شیوه انتخابی نقاش دارد، برخی از طراحی (اسکیس) کار را شروع می‌کنند و برخی مستقیماً سراغ رنگ‌گذاری می‌روند. بنابراین یک کار ساده و معمولی از ۳ دقیقه تا ۳ ساعت می‌تواند زمان ببرد.
رضوان صادق‌زاده، دبیر جشنواره هنرهای تجسمی جوانان هم در این رویداد حضور دارد. پسربچه‌ای ۸- ۹ ساله سراغش می‌‌رود و می‌پرسد: عمو چه‌قدر می‌گیری عکس من را بکشی؟ صادق‌زاده هم که حسابی یکه خورده، می‌خندد و به مزاح جواب می‌دهد: ۲۰ هزار تومان.
 

 
از صادق‌زاده می‌پرسم چرا عموم مردم نقاشی را یک هنر ساده و دم‌دستی می‌پندارند؟ و پاسخ می‌دهد: نقاشی یک امر فطری و ذاتی است و معمولا کودکان با نقشی دست به قلم می‌برند، به همین دلیل در ظاهر بسیار ساده است اما آن‌هایی که تخصصی به این حوزه می‌پردازند می‌دانند نقاشی چقدر کار پیچیده‌ای است، تا جایی که معتقدند هیچ هنری اندازه نقاشی پیچیدگی و لایه‌لایه بودن را ندارد.

این مدرس دانشگاه درباره چرایی تمایل دانشجویان رشته نقاشی به هنر امروزی و مدرن معتقد است: دانشجویان به گرایش مردم و اقبال آن‌ها نگاه می‌کنند و دوست دارند کاری کنند که عموم به آن گرایش دارند، هرچند ممکن است به خطا بروند. اما در تازه‌ترین اتفاقی که در حیطه دانشجویی رخ داده (جشنواره نقاشی ژکال) بسیاری از کارها فیگوراتیو و رئال بود. ضمن اینکه  در میان نقاشان حرفه‌ای ما هستند کسانی که از کارهای قهوه‌خانه‌ای و نگارگری الهام می‌گیرند و اثری خلق می‌کنند که گرچه امروزی است، اما کاملاً رنگ و بوی شرقی و ایرانی دارد.

خورشید از پشت ابرها بیرون می‌آید و هوای سرد تهران کمی دلپذیر می‌شود. حالا دیگر برخی نقاشان یک اثر را خلق کرده‌اند و سراغ دومی رفته‌اند. برخی هم مانند احمد وکیلی هنوز دست و دلشان به کار نرفته است. از او درباره بزرگترین مشکل جامعه نقاشی می‌پرسم که می‌گوید: متأسفانه مبنای موفقیت هنرمند با «فروش» ارزش‌گذاری می‌شود و از این بابت خیلی ناراحتم. در دانشگاه هم این مشکل وجود دارد و معلمانی طرفدار بیشتر دارند که برای بچه‌ها نمایشگاه بگذارند و برایشان کار بفروشند.

وکیلی کمی بعد شروع به کار می‌کند و تعداد زیادی از دانشجویان دورش را می‌گیرند تا ببینند استاد چگونه قلم روی بوم می‌گذارد.

نقاش‌ها مراجعه‌کننده مردمی زیادی دارند اما اکثراً یا خودشان مدل آورده‌‌اند، یا مدل همدیگر شده‌اند و یا از روی عکس داخل گوشی موبایل نقاشی می‌‌کنند. مینا نادری، مسئول اجرایی رویداد پیرامون این مسأله و اینکه اهداف «شهروند؛ نقاش» چقدر محقق شده است، می‌گوید: شاید برای پاسخ به این پرسش کمی زود باشد، چون ثبت‌نام و اسکان‌دادن اعضای انجمن نقاشان تا ساعت ۱۱ زمان برد و بعد از آن هم هنرمندان غیرعضو را اسکان دادیم. شاید دو ساعت دیگر که بگذرد، قضاوت بهتری بتوانیم داشته باشیم.  
 
آفتاب تا وسط آسمان بالا آمده است. بوم‌‌های سفید حالا رنگ و رویی به خود گرفته‌اند و چشم‌های جست‌وجوگر را به دنبال خود می‌کشانند. قرار است معاون هنری وزیر ارشاد و مدیرکل دفتر تجسمی هم از این «شهروند؛ نقاش» بازدید کنند؛ رویدادی که نخستین دوره خود را تجربه می‌کند و اگر نقش پررنگ‌تری برای شهروندان در نظر بگیرد، می‌تواند به یکی از رویدادهای ماندگار عالم هنر تبدیل شود.

شاید چندسال بعد، دور از ذهن نباشد که نقاشان کنار خیابان بنشینند و در ازای دریافت مبلغی، پرتره شهروندان را بکشند. همانطور که امروز حضور نوازندگان و گروه‌های موسیقی جزئی از پیاده‌روهای شهر تهران شده است.

منبع:فارس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۷۲۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی این رویداد، آیین گشایش نمایشگاه انفرادی «افکار» شامل نقاشی‌های مریم نامدار، ساعت ۱۶ روز جمعه ۱۴ اردیبهشت‌ در نگارخانه «نقش جهان» برگزار می‌شود.

مریم نامدار متولد ۱۳۶۱ و فارغ‌التحصیل رشته هنرهای تجسمی است. او پیش از این آثارش را در برخی نمایشگاه‌های گروهی نظیر منتخب آثار گالری اکنون (اصفهان)، منتخب آثار گالری آرتیبیشن، گالری هفتا، داوودی و زرنا به نمایش گذاشته بود.

این هنرمند درباره آثار به نمایش‌درآمده در نمایشگاه «افکار» گفت: قطعاً به عنوان یک نقاش انتزاعی، خود را در دنیایی از رنگ‌ها و فرم‌های غیرطبیعی می‌بینم. داستان‌ها در ذهنم با استفاده از این عناصر و رنگ‌ها تداعی می‌شوند. بوم نقاشی من به صحنه‌ای تبدیل می‌شود که در آن احساسات، تجربیات و افکار آشکار می‌شوند و من به دنبال انتقال این مناظر درونی از طریق کارم هستم. دغدغه همیشگی من نپذیرفتنِ آثارم در جامعه‌ای‌ است که گالری‌دارها هنر را کالایی برای کسب درآمد می‌دانند و عملاً نقاشی انتزاعی یا آبستره جایی در این روند ندارد. تمایل گالری‌دارها به هنر روایتی باعث به انزوا کشیده‌شدن این‌گونه سبک‌ها شده است. با امید به روزهایی که هنر در کلیه سبک‌ها پذیرفته شود.

همچنین نامدار در بخشی از استیتمنت نمایشگاه انفرادی خود نوشته است: «افکار» به تفکر دعوتت می‌کند. یک قدم نزدیک‌تر شوید و صدای تپش رنگ‌ها را بشنوید؛ صدای نبض وجود. رنگ‌ها شما را وادار به حرف‌زدن می‌کنند و در عین حال به درون‌نگری دعوتت می‌کند. چه چیزی فراتر از شکل نهفته رنگ‌ها است؟ آیا آشفتگی می‌تواند هماهنگی داشته باشد؟ آیا در انتزاع آرامش وجود دارد؟ این تفسیر شما را به چالش می‌کشاند.

۲۰ تابلو در این نمایشگاه به نمایش درمی‌آیند که با تکنیک اکلرولیک روی بوم و در سبک آبستره (انتزاعی) اجرا شده‌اند.

آثار نقاشی مریم نامدار در نمایشگاه انفرادی «افکار»، از روز ۱۴ تا ۱۹ اردیبهشت‌ در نگارخانه نقش جهان روی دیوار قرار خواهند داشت.

علاقه‌مندان به تماشای این آثار تجسمی می‌توانند طی روزهای یادشده از ساعت ۱۶ تا ۱۹ به نگارخانه «نقش جهان» به نشانی خیابان نیاوران، خیابان باهنر، همایونفر، کوچه سعدی، خیابان محمودی ۲، پلاک ۹ مراجعه کنند. گالری شنبه‌ها تعطیل است.

کد خبر 6094368

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان
  • مرد سال آسیا شاید به دوئل با رونالدو برسد
  • جلالی - آلوز: دوئل سال برای یک عنوان ارزشمند
  • تراکتور - استقلال؛ دوئل جذاب هفته با انگیزه‌های متفاوت
  • یک «نقاشی» چگونه راز ساخت اهرام مصر را فاش کرد؟ (+عکس)
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • اینجا طبیعت از بوم بیرون می‌زند!
  • زیبایی نقاشی خداوند در طبیعت زیرکوه
  • بایرن مونیخ - رئال مادرید؛ حماسی‌ترین دوئل فوتبالی در اروپا / فیلم
  • وقتی بازیکنان رئال مادرید، طرح های نقاشی شده چهره خود را مشاهده می کنند / فیلم