Web Analytics Made Easy - Statcounter

در دوره‌ای که همه ما خوشبختی را در پس تجملات و زرق و برق شبکه‌های اجتماعی گم کرده‌ایم، مشاهده تصاویری از زندگی ساده و بی ریای گذشتگان، در دورانی که حتی دوربین‌های عکاسی هم در دسترس نبود، می‌تواند برای لحظاتی ما را به حال و هوای آن دوران پرتاب کند.

این روز‌ها ممکن است خیلی‌ها فکر کنند خوشبختی در گروی رسیدن به شهرت زیاد در فضای مجازی و یا رسیدن به سبک خاصی از زندگی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیلی‌ها هم سفر به نقاط دوردست و زندگی در خانه‌هایی با ویژگی‌های مد نظرشان را اوج خوشبختی تلقی می‌کنند. اما ممکن است برای خیلی‌های دیگر خوشبختی معنای متفاوتی داشته باشد.

مطالعات روانشناسی نشان داده است که میان گشت و گذار زیاد کاربران در اینستاگرم و درصد ابتلایشان به افسردگی رابطه مستقیمی وجود دارد. سبک زندگی که در این شبکه اجتماعی به نمایش گذاشته می‌شود، باعت ایجاد اضطراب و افسردگی در طبقات کم برخوردار و ضعیف جامعه است.

در گذشته که شبکه‌های اجتماعی وجود نداشتند، میزان ابتلاء به افسردگی در انسان‌ها کمتر بود، زیرا آن‌ها سرگرم زندگی خود بوده و اطلاعی از زندگی بقیه مردم نداشتند. آن‌ها زمانی برای رصد کردن زندگی یکدیگر نداشتند و به جای آن در مهمانی‌های خانوادگی و گفتگو‌های واقعی شرکت می‌کردند.

اینکه شخصی بعد از یک روز طاقت فرسای کاری، به خانه بازگردد و با محیطی پر از محبت، هر چند ساده و ابتدایی روبه رو شود، بسیار بهتر از عکس‌هایی تجملاتی است که برای گرفتن یکی از آن‌ها، باید زمان زیادی گذاشت، آماده شد و و لوازم و تجهیزات خاصی را فراهم آورد.

امروزه با آمدن شبکه‌های اجتماعی چیزی از زندگی به جز تجمل و خودنمایی باقی نمانده، اما با نگاهی به زندگی گذشتگانمان که در تابلو‌های نقاشی به ثبت رسیده آرامش واقعی را درک خواهیم کرد.

***

اوجینیو زامپیگی، نقاش رئالیسم ایتالیایی (۱۹۴۴ـ ۱۸۵۹) درتابلوی زیر به نام «خانواده شاد»، یک خانه ساده را ترسیم کرده که در آن اعضای خانواده همه شاد به نظر می‌رسند. یک مادر گشاده رو که در حال آماده کردن غذا است و دختر بچه‌ای که به نوزاد در گهواره غذا می‌دهد. جوجه‌ها هم اطراف آن‌ها مشغول دانه خوردن هستند. مانند بسیاری دیگر از تابلو‌های این نقاش، در این اثر هم از لباس‌هایی زیبا و رنگ‌هایی شاد بهره گرفته شده است.

***

تابلو «یکی از اعضای خانواده» اثر فردریک جورج کوتمن ـ نقاش انگلیسی (۱۹۲۰-۱۸۵۰) ـ در سال ۱۸۸۰ ترسیم شده است. این اثر میز صبحانه یک خانواده روستایی را به نمایش گذاشته که یک اسب نیز از پنجره سرش را داخل آورده و همچون عضوی از خانواده در کنارشان غذا می‌خورد. مادربزرگ برای نوه‌ها نان را برش می‌دهد و مادر به اسب غذا می‌دهد. فرزندان نیز دور میز جمع شده‌اند. این تابلو در سبک رئالیسم کشیده شده است. برخی این اثر را نمایش زندگی ساده و زیبای روستایی و نیز نمایش نحوه برخورد درست با حیوانات می‌دانند.

***

ادولف هامبورگ (۱۹۲۱ـ۱۸۴۷) ـ نقاش اتریشی ـ تابلوی زیر را با محوریت مادربزرگ خانواده ترسیم کرده است. در این اثر با عنوان «مادر بزرگ بهترین است»، مادربزرگی را می‌بینیم که در حال دوختن لباس پاره پسربچه است و نوه را روی پا‌های خود قرار داده. خانه روستایی، چوبی و ساده است، اما بوی امنیت از آن به مشام می‌رسد.

***

تابلو «حلقه خیاطی» اثر دنیل ریدگوی نایت (۱۹۲۴ـ ۱۸۳۹) نیز منظره‌ای روستایی را به نمایش می‌گذارد. در این اثر چند زن دور هم جمع شده و مشغول خیاطی و صحبت هستند. نقاشی‌های نایت نمونه‌های زیبایی از نمایش زندگی روستایی و مناظر طبیعی و زندگی دهقانان در قرن ۱۹ هستند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نقاشی زیبا اینستاگرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۹۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک «نقاشی» چگونه راز ساخت اهرام مصر را فاش کرد؟ (+عکس)

رازی که هزاران سال به قوت خود باقی مانده بود، سرانجام کشف شد، چرا که فیزیکدانان بر این باورند که سرانجام به چگونگی ساخت اهرام مصر باستان پی برده‌اند. 

به گزارش فرادید، این موضوع که چگونه یک تمدن باستانی بدون ماشین‌آلات سنگین موفق به ساخت اهرام شد، مدت‌ها موضوع فکر بسیاری از افراد بود. هرم بزرگ جیزه به ارتفاع ۱۴۷ متر، زمانی که ساخته شد، بلندترین سازه جهان برای بیش از ۳۸۰۰ سال بود و ما همچنان مجذوب عظمت آن هستیم. 

برخی تصمیم می‌گیرند از اهرام دیدن کنند، برخی دیگر تصمیم می‌گیرند بر فراز آن‌ها با چتر پرواز کنند و برخی دیگر جرات کرده و به داخل هرم بزرگ می‌روند، اما ما تا کنون نمی‌دانستیم آن‌ها چگونه ساخته شده‌اند. 

گروهی از دانشمندان دانشگاه آمستردام در مورد چگونگی ساخت اهرام توسط مصریان باستان به کشف پیشگامانه‌ای دست یافتند. تیمی از فیزیکدانان به رهبری دکتر دانیل بون، روی یک نقاشی دیواری در مقبره جهوتی‌هوتپ (Djehutihotep) تمرکز کردند. این نقاشی که قدمت آن به سال ۱۹۰۰ قبل از میلاد بازمی‌گردد، به نظر یک تکنیک ساختمانی را نشان می‌دهد. 

این نقاشی دیواری ۱۷۲ مرد را به تصویر کشیده که مجسمه‌ای را با طناب‌های متصل به سورتمه حرکت می‌دهند. جلوتر از سورتمه، جایی که به نظر می‌رسد جیزه یا اطراف آن باشد، دیده می‌شود که آب را روی شن‌ها می‌ریزند. فیزیکدانان که شیفته این کشف شده بودند، تصمیم گرفتند آن را آزمایش کنند. 

آن‌ها به مصر رفتند و هرم خودشان را در مقیاسی بسیار کوچکتر ساختند. در طول آزمایش مشخص شد اگر ماسه خشک باشد، به شکل توده درمی‌آید و حرکت اجسام را دشوارتر می‌کند، اما با افزودن مقدار مناسب آب، از شکل گرفتن این توده‌ها جلوگیری می‌شود و ماسه صاف می‌ماند. 

Bonn در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۶ گفته است: «اگر از شن و ماسه خشک استفاده کنید، خوب کار نمی‌کند، اگر ماسه بیش از حد مرطوب شود، باز هم خوب کار نمی‌کند. برای این کار یک سفتی بهینه لازم است.» 

قبلاً اعتقاد بر این بود که استفاده از آب برای کمک به ساخت و ساز تشریفاتی بوده، نه عملی. 

یافته‌های این تیم در یکی از معتبرترین مجلات علمی جهان (Physical Review Letters) منتشر شد. در مقاله منتشرشده توضیح داده شد: «سایش لغزشی روی شن و ماسه با افزودن مقداری آب (نه خیلی زیاد) تا حد زیادی کاهش می‌یابد.» 

«اگر میزان آب درست نباشد، ماسه مرطوب بیابان تقریباً دو برابر سفت‌تر از ماسه خشک می‌شود.» 

«یک سورتمه به راحتی روی شن‌های سفت صحرا می‌لغزد، چون شن‌ها مانند وقتی که خشک هستند مقابل سورتمه انباشته نمی‌شوند.» 

این موضوع به قدری ساده است که حتی بون و تیمش هم غافلگیر شدند: «من از میزان کاهش ۵۰ درصدی نیروی کشش بسیار متعجب شدم، به این معنا که مصریان باستان فقط به نیمی از مردان نیاز داشتند تا اهرام را از روی شن‌های خیس در مقایسه با شن‌های خشک بکشند.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سند تحول بنیادین مجموعه اقدامات برای خوشبختی فرزندان است
  • بازار داغ سلفی در تمرین استقلال
  • روایت شهید فاطمیون + فیلم
  • زلاتان ابراهیموویچ: هنوز هم بهترین هستم؛ به خاطر بچه‌هایم تصمیم به خداحافظی از فوتبال گرفتم
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • (ویدیو) فرآیند تهیه ترشی سیر به روش سنتی یک خانواده روستایی آذربایجانی
  • آرزوی ساده یک معلم+ فیلم
  • یک «نقاشی» چگونه راز ساخت اهرام مصر را فاش کرد؟ (+عکس)
  • هواداری که بازیکنان از او درخواست سلفی دارند!
  • (ویدئو) سلفی و سقوط وحشتناک با پاراموتور!